Wat doet een Yag Laser?

Verwijderen van permanent make-up, tatoeages en pigmentvlekken.

 Of een Carbon Peeling behandeling!

Een tatoeage of permanent make-up wordt gezet op het moment dat u ervan overtuigd bent dat u hem uw hele leven wilt laten staan. Maar niets is zo veranderlijk als een mens, er kunnen allerlei oorzaken zijn waardoor iemand spijt krijgt van een tatoeage, of er is sprake van een slecht geplaatste of verkleurde permanent make-up.

Gelukkig bestaat er nu een veilige en goede methode om pijnloos en zonder littekens permanent make-up en tatoeages te verwijderen.

The Beauty Place werkt met de Yag Laser.

De YAG laser reageert op pigment dus op permanent make-up, tatoeages en pigmentvlekken en –vlekjes.

Dit pigment kan van nature in uw huid zijn terechtgekomen (bijvoorbeeld bij ouderdomsvlekjes), of er kunstmatig in zijn aangebracht door middel van permanent make-up of tatoeage.
Dit pigment zit enigszins buiten het bereik van het opruimsysteem van ons lichaam. Hierdoor blijft het aanwezig op de plaats waar het is ingebracht.
Door de YAG laser te richten op het pigment wordt het pigment gefragmenteerd in hele kleine stukjes die gedeeltelijk door het te vormen korstje worden afgestoten, en gedeeltelijk door het lichaam zelf worden opgeruimd

 Behandelingsmogelijkheden voor het Yaglaser apparaat:

 • Verwijderen tatoeages
 • Verwijderen permanente make-up
 • Verwijderen van pigment en ouderdomsvlekken
 • Carbon Peel behandeling

Mogelijke bijwerkingen

Tattoo of permanente make-up verwijderen d.m.v. een yag laser is in principe een veilige behandelmethode. De laserbehandeling kan echter enkele bijwerkingen hebben. Op het behandelde gebied kan roodheid en een branderig gevoel ontstaan gedurende 24 tot 48 uur. Maar soms is  dit ook een gewilde bijwerking omdat het de efficiëntie van de laserbehandeling bevordert. De kans dat volgende complicaties optreden is miniem, maar zijn van belang om te weten.

 1. Roodheid, van enkele uren tot 1 dag.
 2. Hypo of hyperpigmentatie, in het bijzonder bij blootstelling aan UV-stralen (zon).
 3. Hoewel het risico van littekenvorming onwaarschijnlijk is, is dit niet in alle gevallen uit te sluiten.

Verder is het van belang om te weten dat optimale veiligheidsmaatregelen worden genomen om te voorkomen dat het gebruik van de yag laser op enigerlei wijze tot schade of letstel kan leiden. U krijgt ter bescherming van de ogen  gedurende de yag laserbehandeling een speciale beschermbril op, zodat er  altijd wordt voorkomen dat in de laserstraal kan worden gekeken.

Welke contra indicaties zijn er, dus wanneer is er geen behandeling mogelijk ?

 • Zwangerschap en borstvoeding: Het is nog niet voldoende onderzocht maar kan een risico vormen voor het ongeboren kind!
 • Pacemaker: Bij een pacemaker is een laserbehandeling niet mogelijk!!
 • Epilepsie: Bij mensen met Epilepsie is laserbehandeling ook niet mogelijk, de behandeling kan een episode triggeren.
 • Chemotherapie: binnen 6 maanden door gevoeligheid voor licht en het verzwakte immuunsysteem.
 • Verbrand door de zon.
 • Recent gezette tatoeages, dit in verband met het nog te helen van de huid. Dit is mogelijk na ongeveer 3-6 maanden.
 • Diabetes patiënten, wegens medicijn gebruik waardoor de huid dunner en teer wordt. Hier kan een hoger infectie gevaar optreden. Behandeling is dan alleen mogelijk in overleg met uw huisarts.
 • Keloïde vorming van de huid. Hiermee bedoelen we mensen waarbij zich op wondjes het zogenaamd “wild vlees” vormt.

De moderne Yag-laser is de beste laser om permanent make-up of tatoeages op een verantwoorde wijze, goed en in bijna alle gevallen zonder littekens te verwijderen.  Soms lukt dat echter niet helemaal, bijvoorbeeld als er sprake is van uitzonderlijke kleuren, synthetische stoffen of stoffen met niet-afbreekbare metaaldeeltjes. Dit blijkt pas tijdens de behandeling.
Soms zitten er metalen in de kleurstoffen, waardoor verkleuring op kan treden. Ook infecties van de huid kunnen aanleiding geven tot littekenvorming. U krijgt een uitgebreide nazorg me om het behandelde gebied zo goed mogelijk te verzorgen. Littekenvorming kan niet in alle gevallen voorzien of voorkomen worden en is helaas blijvend van aard.

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?

Zoals gezegd hangt dit af van een groot aantal factoren:

 • type tatoeage of permanent make-up
 • kleur van de tatoeage of permanent make-up
 • diepte van de tatoeage of permanent make-up
 • ouderdom van de tatoeage of permanent make-up
 • locatie van de tatoeage of permanent make-up
 • de aanwezigheid van meerdere tatoeages of meerdere lagen oude permanent make-up over elkaar
 • de gevoeligheid van uw huid
 • uw afweersysteem

Na de eerste laserbehandeling zal blijken op welk type laser de inkt in uw tatoeage of permanent make-up het beste reageert. Het gemiddelde aantal behandelingen voor permanent make-up en tatoeages ligt tussen de 5 en 10 behandelingen. Bij professionele tatoeages met meerdere kleuren kunnen er meer behandelingen nodig zijn.

Tijdens het eerste consult wordt op basis van de ervaring met uw soort tatoeages een schatting van het aantal laserbehandelingen gemaakt. Maar nogmaals, uw lichaam heeft hierbij het laatste woord. Tussen iedere laserbehandeling moet minimaal 6-7  weken tijd zitten.

In enkele gevallen is na een aantal behandelingen nog wat restpigment aanwezig. Dit hangt onder meer af van de gebruikte pigmenten of inktsoorten. Een 100% resultaat kan doordoor nooit gegarandeerd worden. Metaal houdende inktsoorten zijn niet helemaal te verwijderen.

Wat is Carbon Peeling ?

Last van een onregelmatige huidstructuur, acne of grove poriën? Carbon Laser Peeling is een zuiverende peeling die je het hele jaar door kunt ondergaan. Onze favoriete behandeling voor een frisse huid! 

Én een gewilde behandeling bij veel celebrities. Maak kennis met Hollywood’s finest.

to”>

WAAROM DE CARBON LASER PEELING?

Deze peeling is een van de meest efficiënte behandelingen van het moment. Het resultaat is een jongere, frissere en egalere huid. De combinatie van carbon en laser doet oneffenheden verdampen en reinigt je huid diepgaand. Daarnaast verbetert het de collageenproductie en vermindert de aanmaak van talg. Je huid wordt strakker, acne krijgt minder kans en ook pigmentatie zoals ouderdomsvlekjes wordt verminderd.

DE BEHANDELING

Voor je effectief start met de behandeling, wordt je huid gereinigd. Hierna wordt een donkergekleurd carbon masker op je huid aangebracht. Dat masker bestaat uit nano-partikels die zo klein zijn dat ze in alle poriën en onzuiverheden doordringen. Het masker krijgt 10 minuten de tijd om in te werken op je gelaat.

Met een laser ‘schieten’ we erna als het ware het masker weg. De laserstraal zorgt ervoor dat de nano-partikels opwarmen en verdampen en dat oude huidlaag en oneffenheden mee verdwijnt. Daarnaast reinigt de laser de huid tot in de diepere lagen. De Carbon Laser Peeling doet dat op een zachte, maar wel grondige manier.

De eerste verbeteringen kunnen al na 1 behandeling zichtbaar zijn. De nieuwe huid ziet er namelijk al gladder, zachter en frisser uit. Maar voor een optimale huidverbetering wordt aangeraden de behandeling in kuurverband te doen. Hierbij moet men denken aan een kuur van 6 behandelingen, met een interval van 2 tot 3 weken, en nadien een maandelijkse tot driemaandelijkse opvolgbehandeling.

NAZORG

Meteen na de behandeling kan je huid soms wat rood worden. Maar geen zorgen, na enkele uren verdwijnt dit alweer. Op de dag van de behandeling verdient je huid wat rust. Pas de dag erna mag je de huid weer reinigen met cleanser en hydraterende crème aanbrengen. Meteen na de behandeling douchen, zonnebaden, sauna of zwemmen, raden we af. Gebruik sowieso een zonnecrème met hoge UV-beschermingsfactor om je huid te beschermen.

WIJ ZIJN FAN! EN JIJ?

Deze behandeling heeft  een positieve uitwerking op  ongelijkmatige huidstructuur en teint, fijne littekens en ouderdomsvlekjes